Ke alakaʻi mālama ola kino ʻo Cat

ʻAʻole maʻalahi ka hānai ʻana i ka pōpoki.No kou koho ʻana e hānai i ka pōpoki, pono ʻoe e mālama i kēia ola.Ma mua o ka hānai ʻana i ka pōpoki, pono ʻoe e hoʻomākaukau i ka meaʻai pōpoki, nā kīʻaha popoki, nā kīʻaha meaʻai, nā kīʻaha wai, nā pahu litter cat a me nā lako pōpoki ʻē aʻe.Eia kekahi, ʻano palupalu nā pōpoki a hiki i nā maʻi a me nā parasites, no laila pono ka mea nāna e hoʻolohe i ke kūlana kino o ka pōpoki, a hoʻopaʻa mau i ka pōpoki e hōʻoia i ka hānai ʻana i ka ʻepekema.

catpic1

1. Kano Pukiki

1. Kākoʻo Kākolu Cat

Kāohi i ka maʻi: Hiki i ka maʻi pākolu pipi ke pale i ka maʻi herpes, calicivirus, a me ka maʻi panleukopenia feline i ka manawa like.

Ka helu o nā lāʻau lapaʻau: Pono ka lāʻau lapaʻau pākolu cat i ʻekolu hoʻopaʻa ʻana, me ka wā o 21 a 28 mau lā ma waena o kēlā me kēia hoʻoheheʻe.

Ka La'i Rabies

Kāohi i ka maʻi: Hiki i ka lāʻau lapaʻau ke pale i nā pōpoki mai ka loaʻa ʻana o ka rabies.
Ka helu o nā lāʻau lapaʻau: Hoʻokahi wale nō pono ke hāʻawi ʻia ka lāʻau lapaʻau rabies, a hiki ke lawelawe pū ʻia me ka maʻi maʻi lele hope loa.

3. Ka manawa hoʻopaʻa

Pono nā pōpoki ma hope o ʻelua mahina (> 8 pule).I loko o 50 mau lā ma hope o ka hānau ʻana, e lawe mai nā pōpoki i kā lākou mau antibodies mai ko lākou mau makuahine e hakakā i nā maʻi maʻi.Ma hope o 50 mau lā, e emi ana kēia mau antibodies, a i kēia manawa wale nō e pono ai ka lāʻau lapaʻau.

E hōʻoia i ka hoʻopaʻa ʻia ʻana o ka pōpoki ke ola kino loa.Manaʻo ʻia ʻo nā pōpoki i lawe ʻia mai i ka home e kamaʻāina i ke kaiapuni no ʻelua pule ma mua o ka hoʻopaʻa ʻia ʻana ma kahi kūlana olakino.

kiki2

2. Hanai popoki

1. Ai popoki

Nā ʻano:

ʻAi popoki extruded, ʻai popoki hoʻomoʻa haʻahaʻa wela, ʻai popoki maloʻo ea

Kūʻai:

E koho i ka ʻai popoki me ka ʻiʻo ma ke ʻano he ʻekolu mau meaʻai mua, a e kaha maopopo i ka ʻiʻo i hoʻohana ʻia.Manaʻo ʻia e koho i ka meaʻai popoki ʻaʻole i loaʻa nā kīʻaha, a pale i nā mea hoʻohui ʻino e like me BHA, BHT, propylene glycol, nā mea ʻono, a me nā mea hoʻonui ʻono.

ʻOi aku ka maikaʻi o ke koho ʻana i ka meaʻai pōpoki me ka ʻoi aku o ka 36% crude protein, 13% ~ 18% crude fat, a me ≤5% crude fiber.

ʻano hanai:

Loaʻa i nā pōpoki nā manawa hānai, 3-4 mau manawa i ka lā no nā pōpoki a me 2 mau manawa i ka lā no nā pōpoki makua.ʻOkoʻa nā ʻano meaʻai popoki like ʻole, a hānai i ka nui e like me ka makahiki a i ʻole ke kaumaha.

Kumukūʻai: 4-50 yuan no ka pipi, ʻo ke kumukūʻai haʻahaʻa he 20 yuan no ka catty, a ʻo ka meaʻai pipi kiʻekiʻe ma mua o 40 yuan no ka catty.ʻAʻole ʻōlelo ʻia e koho i ka meaʻai pōpoki ma lalo o 10 yuan no ka pipi.

Nā memo:

ʻOi aku ka maikaʻi o ka loaʻa ʻana o ka meaʻai pōpoki i hoʻopaʻa ʻia ma hope o ka wehe ʻana i ka meaʻai pōpoki, i ʻole e pōʻino maʻalahi ia, a ʻaʻole paha e ʻai ka pōpoki ma hope o ka pau ʻana o ka ʻala.

catpic3

2. ʻAi popoki kēpau

Nā ʻano:

ʻO ka meaʻai kīʻaha kīwī, meaʻai hoʻohui kīwī, meaʻai popoki makua kēne, ʻai popoki kēne

Kūʻai:

E koho i ka meaʻai hiki ke kūpono e like me nā pōpoki o nā makahiki like ʻole.ʻOi aku ka nui o ka protein maʻamau ma luna o 8%, a ʻo ka maʻamau ma waena o 75% -85%.Hōʻalo i nā mea hoʻohui a me nā mea hoihoi e like me ka guar gum, xanthan gum, carrageenan, a koho i nā hōʻailona maʻamau.

ʻano hanai:

ʻO ka manawa mua e hānai ai i ka meaʻai hiki, hiki iā ʻoe ke hoʻohui i ka meaʻai pōpoki a hoʻoulu like, a hānai pū i ka pōpoki.E hānai i ka meaʻai hiki i ka pōpoki i kēlā me kēia 2-3 lā.

Kumukuai:

ʻOi aku ka liʻiliʻi ma waena o ka 10 yuan, 10-20 yuan maʻamau, a me 20-40 yuan ka palena kiʻekiʻe.

Nā memo:

Inā ua wehe ʻia ka meaʻai hiki i ka pōpoki a ʻaʻole i pau, e hoʻopaʻa i ka puka me ka ʻili plastik a waiho i loko o ka friji.Mai hānai nui i ka ʻai popoki hiki ke pale aku i ka pipiʻi.

catpic4

3. Nā ʻai popoki maloʻo maloʻo

Nā ʻano:

Duck, moa, rabbit, pipi, salmon, venison, quail

Kūʻai:

Pono nā kittens me nā ʻōpū paʻakikī e koho i kahi kumu ʻiʻo hoʻokahi.E koho i nā huahana irradiated a sterilized maʻamau.Manaʻo ʻia e kūʻai mua i kahi ʻāpana liʻiliʻi, a laila kūʻai i kahi ʻāpana nui ma hope o ka hōʻoia ʻana ua makemake ka pōpoki.

ʻano hanai:

Hiki ke hanai pololei ia i ka popoki ma ke ano he popoki, hui pu ia me ka popoki ai, lepo i pauka, a pulu i ka wai.Hānai ʻia ka meaʻai nui i hoʻomaloʻo ʻia i ka pōpoki 1-2 manawa i ka pule.Mai ʻai i hoʻokahi ʻano meaʻai maloʻo maloʻo no ka manawa lōʻihi, a pono e hoʻololi.

Kumukuai:

Nui ke kumu kūʻai o nā meaʻai maloʻo maloʻo o nā ʻiʻo like ʻole.ʻOi aku ke kumukūʻai o ka ʻiole a me ka moa, ʻoi aku ka pipiʻi o ka pipi, salmon a me ka ʻiʻo.

Nā memo:

Hiki i ka ʻai nui ke kumu i ka ʻai ʻana i nā pōpoki.ʻAʻole hiki ke hānai ʻia ka meaʻai maloʻo paʻa i ka manawa like me ka meaʻai hiki.

catpic5

4. Nā meaʻai popoki

Nā ʻano:

Paʻi popoki, ʻiʻo, iʻa maloʻo, lāʻau mauʻu popoki, ʻeke meaʻai hou, paʻi hoʻonani lauoho, paʻi meaʻai, biscuit popoki

Kūʻai:

E noʻonoʻo pono i ka waiwai o nā meaʻai.Pono e loaʻa i nā pōkiʻi kiʻekiʻe kiʻekiʻe ka protein waiwai a me nā meaʻai pono ʻē aʻe, a pale i ke kō kiʻekiʻe, ka starch kiʻekiʻe a me nā mea hoʻohui.E nānā i ka papa ʻaina a me ka papa inoa o nā mea ʻai, me ke kumu o ka ʻiʻo a me ka protein.

ʻano hanai:

ʻO ka hānai ʻana i 2 a 3 mau manawa i ka pule he kūpono loa.

Nā memo:

Pono e hānai ʻia nā ʻai pōkiki olakino a palekana hoʻi i mea e pale ai i ka momona nui a i ʻole ka ʻai ʻana i nā pōpoki.

catpic6

5. Nā meaʻai popoki hana home

Nā meaʻai:

ʻO ka laiki moa: E ʻokiʻoki i ka moa i loko o nā ʻāpana liʻiliʻi a kālua, hui pū me ka laiki, a hoʻohui i ka nui o nā mea kanu a me ka ʻaila iʻa.

Pahu iʻa: E hoʻomoʻa i ka iʻa hou a wehe i ka iʻa, hui pū i ka sopa iʻa me ka laiki a kuke i loko o ka porridge, a hope e hoʻohui i ka iʻa ʻoki ʻia.

Paakai pipi: ʻokiʻoki i ka pipi hou i loko o nā pahu liʻiliʻi a kuke, hoʻohui i ka nui o nā mea kanu a me nā mea hoʻohui huaʻai a hui like.

ʻO ka ʻiʻo i hui pū ʻia: E ʻoki i ka moa, ka ʻiʻo wīwī, ka iʻa a me nā ʻiʻo ʻē aʻe, a hoʻomoʻa iā lākou i porridge me ka laiki, nā mea kanu a me ka hupa iwi.

Nā kuki iʻa: E hoʻohui i nā iʻa hou i loko o kahi paʻi, e hui pū me ka nui o ka palaoa a me ka cellulose e hana i nā kuki, a e kālua a hiki i ka ʻeleʻele gula.

ʻO ka umauma moa i hoʻolapalapa ʻia: E hoʻolapalapa i ka umauma moa a haehae i ʻāpana a hānai pono i ka pōpoki.

ʻO ka ʻiʻo holoholona: ʻO ka ʻai holoholona mahu e like me ka puʻuwai moa a me ke ake pāpaʻi me ka ʻiʻo wīwī, ka paukena, kāloti, a pēlā aku a hānai i ka pōpoki.

Nānā:

I ka hana ʻana i ka meaʻai pōpoki, e hoʻolohe i ka hou a me ka maʻemaʻe o nā mea ʻai e hōʻoia ai i ke olakino o ka pōpoki.

catpic7

3. Nā maʻi maʻamau o nā pōpoki

1. Moena palupalu

Nā kumu:

ʻAi ʻana i ka meaʻai hiki ʻole ke hoʻoheheʻe ʻia, ka meaʻai pono ʻole, ka maʻi me ka bacteria a i ʻole nā ​​maʻi maʻi, hoʻololi koke i ka meaʻai, nāwaliwali o ka ʻōpū a i ʻole ka ʻai ʻana.

Nā hōʻailona:

Aia ka pehu ma waena o ka pehu ma'amau a me ka ma'i ma'i, 'oiai ua hana 'ia akā palupalu.

Lapaʻau:

Hoʻoponopono i ka meaʻai, hoʻohui i nā electrolytes a me ka wai, mālama i ka maʻemaʻe o ke kaiapuni, hoʻomaʻemaʻe mau i ka pōpoki i loko a i waho, a e nānā pono i ka maʻemaʻe ʻai o ka pōpoki.I nā hihia koʻikoʻi, hiki ke lawe i nā lāʻau antidiarrheal a me nā probiotics.

2. Feline stomatitis

Nā kumu:

ʻO ka maʻemaʻe waha maikaʻi ʻole, ka maʻi viral, ka nele o ka huaora B a me ka huaora A, a me ka pōʻino i ka mucosa waha.

Nā hōʻailona:

ʻO ke kaumaha, pau ka ʻai, drooling, paʻakikī i ka nau ʻana, a pēlā aku. I nā hihia koʻikoʻi, ʻaʻole hiki i ka pōpoki ke ʻai.

Lapaʻau:

Hānai i ka meaʻai wai a i ʻole ka meaʻai pulu palupalu, hoʻohui i nā huaora, hoʻohana i nā lāʻau antibiotic a me nā lāʻau anti-inflammatory, a lawe i ke ʻoki ʻoki niho inā pono.

3. Feline Panleukopenia

Nā kumu:

Hoʻopili pololei nā pōpoki olakino me nā pōpoki me ka feline panleukopenia, a i ʻole pili me nā mea i haumia i ka maʻi maʻi, a hoʻouna ka pōpoki makuahine i ka maʻi i nā pōpoki i ka wā hāpai.

Nā hōʻailona:

ʻO ka maʻi maʻi, anorexia, luaʻi, puʻuwai, ke kuni, ka hulu haʻahaʻa, nāwaliwali o nā lālā, aloha i ka hiamoe, etc.

Lapaʻau:

Anti-feline panleukopenia virus kiʻekiʻe-immunity serum a me interferon hiki ke injected subcutaneously i loko o ka 'ā'ī o ka popoki e ho'ēmi i ka mumū, pale dehydration, hooki i ke koko, oki luaʻi, replenish ikehu, kaulike electrolytes, etc. .

Pono ka mālama ola kino o nā pōpoki i ka mālama a me ke ahonui.ʻO ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i nā meaʻai a me ka pale ʻana i nā maʻi maʻamau he mau loulou nui i ka hānai ʻana i nā pōpoki.ʻO ka hōʻoia ʻana i ka maʻemaʻe a me ka ʻoluʻolu o ka noho ʻana o nā pōpoki a me ka hāʻawi ʻana iā lākou i ke aloha a me ka mālama pono e hiki ai i nā pōpoki ke ulu maikaʻi a hauʻoli.

kiki8

Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-01-2024